Om oss


Nablarevyen er linjeforeningen Nabla sin egen revy! Vår første revyoppvisning i 2013 ble en kjempesuksess, noe som har gjort Nablarevyen til en fast årlig tradisjon. Revyen gir ikke bare et fantastisk show til publikum, for den bidrar også stort til det kreative og sosiale miljøet på fysmat.


2013 - STRYKEHJERNE er et lite brukt begrep på en sinnstilstand mange fysmatere kan kjenne seg igjen i. En tilstand hvor alt annet enn lab, øvinger og eksamen pirrer din interesse. Strykehjerne var også navnet på den første moderne Nablarevyen, ledet av nå æreskomponent Ingvild Lyckander og initiert med tanke på Nablas 70-årsjubileum. I handlingen følger vi en fysmater og alle som ønsker å verve ham. Den forrige Nablarevyen ble framført ti år tidligere i R2, så Strykehjerne måtte tenke nytt for å ende opp med tre forestillinger på Rockheim. Revyen fra 2013 skulle sparke i gang en etterlengtet tradisjon i Nabla som nå høster et sterkere engasjement enn noensinne.

2014 - HAMBUS – SIZE MATTERS var navnet og slagordet til både Nablarevyen 2014 og konsulentfirmaet som revyen dreide seg om. Hvorfor bruke penger fornuftig når du kan hive praktikanter på betalt sommerferie i Dubai og tørke opp kaffesøl med tusenlapper? Bedriftens dysfunksjonelle stab er selvfølgelig også toppet med en regelfiksert HMS-ansvarlig som ikke lar seg stoppe av sine egne regler.

2015 - RELATIVT ARTIG var en revy med et temmelig vidløftig plot. Vi møter tre nablakomponenter som får nyss om et gammelt mysterium som sender dem på leting gjennom Trondheim etter den såkalte humorlikningen, en likning som hvis løst kan brukes til å skape den perfekte vits. Det viser seg til slutt at Albert Einstein fant denne løsningen, men vil ikke at den skulle havne i gale hender. Han reiser derfor i tid, møter våre helter og ødelegger den. Plottet gikk for øvrig litt over hodet på mange i publikum, og de som var med i revyen for den sakens skyld.

2016 - TV3.14 var under Nablarevyen 2016 den siste kanalen i Norge med integritet og intellektuell kvalitets-TV. På randen av konkurs blir de kjøpt opp og tvangsfusjonert med en vulgær kanal fra Gjøvik. Kampen om å holde kvaliteten oppe blir ekstra vanskelig når kronidioten som drev kanalen på Gjøvik stormer inn i driften med det han kaller TV.

2017 - LE! Blir vi kontrollert? Er det kanskje helt OK? I 2017 gikk Nablarevyen for første gang bort fra å ha gjennomgående plott, men hadde istedenfor kontroll som sitt tema. Revyen viste blant annet gisselsituasjoner dialtektalende variasjoner, intelligente fengselsinnsatte og en kontrollerende skribent med manglende kontroll. I tillegg kom selvsagt den obligatoriske ABBA-musikalen dedikert til gressklipper-roboten Bernt.

Undergrupper


Er koselig ditt favorittord? Er å være sosial og spre glede og kos din favorittaktivitet? Da har du kommet til gruppa for deg! Kosegruppa er ansvarlig for det sosiale miljøet i revyen, gjennom å lage de beste pausene med masse kaffe, kake og kos, de råeste festene, de morsomste quiz-og spillkveldene og de koseligste koieturene. Du blir altså supergodt kjent med andre fysmattere på den desidert koseligste måten. Har du lyst til å være med? Join oss da vel!

Vil du være med å style skuespillerne fra topp til tå? Da er kostymegruppa stedet for deg! Dette er gruppen som både lager kostymer fra bunnen av, og setter sammen hvilke kostymer som passer til hvert nummer. Du får også muligheten til å sminke de som skal på scenen. Det kreves ingen forkunnskaper, bare masse skaperglede! Kostymegruppen er, sammen med rekvisittgruppen, del av scenegruppa, som er den største undergruppen i revyen.

Liker du å tenke kreativt og jobbe med hendene? Da er rekvisittgruppen stedet for deg! I rekvisittgruppen får du være med å forme scenen slik du vil og bidra til at sketsjene kommer til live med flotte rekvisitter. Ingen tidligere erfaring kreves, bare masse skaperglede! Rekvisittgruppen er, sammen med kostymegruppen, en del av scenegruppa, som er den største undergruppen i revyen.