Om oss


Nablarevyen er linjeforeningen Nabla sin egen revy! Vår første revyoppvisning i 2013 ble en kjempesuksess, noe som har gjort Nablarevyen til en fast årlig tradisjon. Revyen gir ikke bare et fantastisk show til publikum, for den bidrar også stort til det kreative og sosiale miljøet på fysmat.


2013 - STRYKEHJERNE er et lite brukt begrep på en sinnstilstand mange fysmatere kan kjenne seg igjen i. En tilstand hvor alt annet enn lab, øvinger og eksamen pirrer din interesse. Strykehjerne var også navnet på den første moderne Nablarevyen, ledet av nå æreskomponent Ingvild Lyckander og initiert med tanke på Nablas 70-årsjubileum. I handlingen følger vi en fysmater og alle som ønsker å verve ham. Den forrige Nablarevyen ble framført ti år tidligere i R2, så Strykehjerne måtte tenke nytt for å ende opp med tre forestillinger på Rockheim. Revyen fra 2013 skulle sparke i gang en etterlengtet tradisjon i Nabla som nå høster et sterkere engasjement enn noensinne.

2014 - HAMBUS – SIZE MATTERS var navnet og slagordet til både Nablarevyen 2014 og konsulentfirmaet som revyen dreide seg om. Hvorfor bruke penger fornuftig når du kan hive praktikanter på betalt sommerferie i Dubai og tørke opp kaffesøl med tusenlapper? Bedriftens dysfunksjonelle stab er selvfølgelig også toppet med en regelfiksert HMS-ansvarlig som ikke lar seg stoppe av sine egne regler.

2015 - RELATIVT ARTIG var en revy med et temmelig vidløftig plot. Vi møter tre nablakomponenter som får nyss om et gammelt mysterium som sender dem på leting gjennom Trondheim etter den såkalte humorlikningen, en likning som hvis løst kan brukes til å skape den perfekte vits. Det viser seg til slutt at Albert Einstein fant denne løsningen, men vil ikke at den skulle havne i gale hender. Han reiser derfor i tid, møter våre helter og ødelegger den. Plottet gikk for øvrig litt over hodet på mange i publikum, og de som var med i revyen for den sakens skyld.

2016 - TV3.14 var under Nablarevyen 2016 den siste kanalen i Norge med integritet og intellektuell kvalitets-TV. På randen av konkurs blir de kjøpt opp og tvangsfusjonert med en vulgær kanal fra Gjøvik. Kampen om å holde kvaliteten oppe blir ekstra vanskelig når kronidioten som drev kanalen på Gjøvik stormer inn i driften med det han kaller TV.

2017 - LE! Blir vi kontrollert? Er det kanskje helt OK? I 2017 gikk Nablarevyen for første gang bort fra å ha gjennomgående plott, men hadde istedenfor kontroll som sitt tema. Revyen viste blant annet gisselsituasjoner dialtektalende variasjoner, intelligente fengselsinnsatte og en kontrollerende skribent med manglende kontroll. I tillegg kom selvsagt den obligatoriske ABBA-musikalen dedikert til gressklipper-roboten Bernt.

2018 - ENTROPISK AFTEN beskriver den gode stemningen under enhver Nablarevy. 2018-revyen valgte å lene seg godt inn i kaoset en revyproduksjon kan være, ved å ha entropi som tema. Dette førte til en rekke uforglemmelige innslag, som den blomstrende solsikken og alle fysmaters stolte mor, en kraftig krydring av ordspill og kanskje den mest kaotiske, men organiserte, lillefinalen i revyens historie.

2019 - ILLUMINABLA satte spørsmålstegn ved alt med sitt konspirasjonsteoritema. Selv grensen mellom revysketsj og virkelighet ble satt på prøve da Nablarevyens stand-in-skuespiller fikk sin scenedebut. Revyen ga et innblikk i hva som egentlig skjer med Gløshaugens poteter, hvorfor man ikke skal fri til noen i en luftballong, og ikke minst et tårevått farvel til studietiden. Til tross for å gi få svar livets spørsmål konkluderer revyen med at alt bør gå bra så lenge man hører på Illuminabla - en mystisk organisasjon som trekker i trådene.

2020 - ALT TIL SIN(TID) viste seg å bli en svært relevant tittel for året 2020. Mens vi tok steget inn i et nytt tiår valgte Nablarevyen å se tilbake på, og reflektere over, de siste 50 årene. Gjennom tidsreisen fikk publikum et gjensyn med alt fra månelandingen, og hvem som egentlig var tilstede, til eposter fra nigerianske prinser og den gode, gamle kjellerfølelsen. Revyen avsluttet med en oppsummering av tiårene som nettopp hadde blitt besøkt og konkluderte med at det å stresse over fremtiden er nytteløst, og at alt bør tas til sin(tid).

SUPPEREVYEN viste seg å bli en svært relevant tittel for året 2020. SUPPEREVYEN - NYT PÅ NYTT ble satt opp under Nablas 75-årsjubileum i 2018 og bestod av de beste innslagene, med noe modifisering for maksimal nytelse, fra de første fem nablarevyene. Det ble et folkekjært gjensyn med blant annet revyens HMS-ansvarlig, to kleine fotoner og selveste daljekongen, samtidig som en tidligere kuttet sketsj endelig fikk skinne på scenen.

Undergrupper


Er koselig ditt favorittord? Er å være sosial og spre glede og kos din favorittaktivitet? Da har du kommet til gruppa for deg! Kosegruppa er ansvarlig for det sosiale miljøet i revyen, gjennom å lage de beste pausene med masse kaffe, kake og kos, de råeste festene, de morsomste quiz-og spillkveldene og de koseligste koieturene. Du blir altså supergodt kjent med andre fysmattere på den desidert koseligste måten. Har du lyst til å være med? Join oss da vel!

Trives du best på scenen? Elsker du å synge, danse, monologe, dialoge, trialoge og underholde? FORT! Søk skuespiller så du ikke begår kjempetabben med å sitte blant publikum og se opp på scenen under Nablarevyen 2019 og tenke "Der skulle jo jeg stått!!".

Som sanger i revyen er du den som står for gåsehud-faktoren blant publikum. Hvis du er glad i å være på en scene, men kanskje mest for å synge, er dette gruppa for deg. Sangerne er de som får revyens sangnumre til å høres ordentlig bra ut, i tillegg til å være statist på en og annen sketsj.

Synes du økonomi og regnskap er gøy? Da er økonomigruppen perfekt for deg! Dette er en koselig liten gruppe med moderat arbeidsmengde gjennom revyåret. Vi holder styr på pengebruken til de andre undergruppene og sørger for at vi har sponsormidler nok til å dekke alt revyen trenger. Forkunnskaper er ikke nødvendig, søk i vei!

Liker du å tenke kreativt og jobbe med hendene? Vil du være med å style skuespillerne fra topp til tå? Da er scenegruppa stedet for deg! Du kan forme scenen slik du vil, og bidra til at sketsjene kommer til live med flotte rekvisitter og kostymer. Du får også muligheten til å sminke de som skal på scenen. Det er du som velger hvor du vil birdra mest. Det kreves ingen forkunnskaper, bare masse skaperglede! 

Har du lyst til å være med i nablarevyens sprekeste undergruppe? Hvis ja, søk dans i revyen! Dette vervet fungerer som en god mix av en treningsøkt og en sosial og hyggelig gruppe. Har du erfaring som koreograf, danser, turner eller bare elsker å virre rundt på scenen? Deg, JA DEG, vil vi ha med som danser! Vi blir et koselig, lite dansecrew som hjelper skuespillerne å lære koreografi og lager våre egne danser for å gi et variert scenebilde.

Er du glad i syke sketsjer, helsprøe parodier, knusktørre ordspill eller andre sprø former for humor? Har du lyst til å være en av hjernene bak revyen? Som medlem av skribentgruppa kan du være med på å forme Nablarevyen 2020 helt fra bunnen av! Vi er på jakt etter de som kan hjelpe oss med å bearbeide idéer, tekster og sanger med et kreativt øye. Dette er en gylden mulighet til å bringe din egen humor inn i revyen, og når premieren kommer kan du nyte den trygt fra salen!

Vi er kanskje den minste gruppen i revyen, men også en av de mest spennende! Som inspisientassistent vil du jobbe i tett samarbeid med skuespillerne, regissør og selvsagt inspisienten, men du vil også ha mye med danserne, skribentene, bandet og scenegruppa å gjøre. Inspisientens rolle i revyen er å sørge for god kommunikasjon mellom gruppene, og at alt blir ferdig i tide, så her er det mye “behind the scenes”-arbeid. Denne rollen er for deg som kanskje vil bidra litt ekstra til at revyen blir den beste revyen den kan være!

Vil du være med å vise ALLE at Nablarevyen 2020 faktisk skjer? Da er PR-gruppen noe for deg! Jobben vår er å styre sosiale medier, lage plakater, fikse billettsalg, revygensere og mye mer. Vi ser etter deg som er kreativ og rett og slett bare er gira på å spre ordet. Ingen forkunnskaper er nødvendig, men om du kan litt PhotoShop så er det et veldig pluss. Bli med da vel!

Vi er ansvarlige for å bråke litt i de kleine pausene mellom sketsjene, så det forhåpentligvis ikke blir så kleint. Revyens mest høylytte gruppe trenger deg som spiller (eller har spilt) et instrument. Og det fine er at det kan være et hvilket som helst instrument! Søk bandet enten du spiller trommer, fiolin, trompet, triangel, eller noe helt annet sprøtt!

Du har ansvar for å organisere danseøvingene og har overordnet ansvar for all dans i revyen. Dette innebærer å sørge for at all koreografi blir laget, samt innlært av skuespillere og dansere. I samarbeid med kapellmester, regissør og skribentsjef bestemmer du hvilke sanger som skal spilles, og hvordan musikalske nummer blir utført på scenen. Rollen som koreograf åpner for masse kreativ frihet, og du får mulighet til å sette ditt preg på revyen i stor grad.

 

Ta gjerne kontakt med tidligere koreograf Daria Barjaktarevic ved spørsmål på mail eller tlf. 98768850.

 

Kosesjefen er leder av kosegruppa, og ansvarlig for å gjøre det best mulig for alle å være med i revyen. Dette inkluderer å, sammen med resten av kosegruppa, sørge for gode øvingspauser med kaffe, kake og annen kos, lage mat i øvingshelger og arrangere sosiale arrangementer som fester, kosekvelder og koieturer for revyens medlemmer. Kosesjefen også med i og ansvarlig for det sosiale innad i revystyret. Som kosesjef får du altså både bli med i revystyret, og dermed ekstra ansvar og påvirkningskraft for revyen, og muligheten til å ta opp din egen kosegruppe, sette ditt preg på alt det koselige i revyen, og rett og slett vie din tid til å glede andre. Med på kjøpet får du et veldig sosialt og koselig år, der du blir spesielt godt kjent med kosegruppa og revystyret, men også resten av revyen.

Ta gjerne kontakt med tidligere kosesjef Vilde Vraalstad ved spørsmål på mail eller tlf. 48064821.